Vi har killinger

Se planer for killinger her

Se vores kuld her:

Killinger 2015: 1 A
Killinger 2016: 2 B
   
   
   
   
 
Her finder du en oversigt over alle killinger:
2015-  2016


Vi bliver super glade for at få billeder fra killingernes nye hjem. Her vises fotos fra årene:
2015-2016
Værd at vide når du køber en killing hos os:
Vi lægger stor vægt på at opdrætte sunde og raske killinger. Killingerne er i hænderne lige fra fødslen af, og de bliver præget positivt og socialt frem til de flytter til deres nye hjem. Killingerne møder mange forskellige mennesker gennem deres opvækst, og idet Maj-britt er dagplejer, så er de også i kontakt med børn, og de opnår derfor en stor fortrolighed med fremmede

Killingerne bliver fodret med forskelligt tørfoder og vådfoder - primært fra Royal Canin.
Når du køber en kælekat / familekat fra Straby's medfølger der:
Stamtavle fra Felis Danica.
Killingen har fået dyrlægetjek og har sundhedsattest.
Killingen har fået 1-2 vacciner og har fået ormekur.
CD med billeder fra killingens opvækst.
En katteseng, og lidt legetøj.
4 kg killingetørfoder fra Royal Canin.
En kontrakt der sikrer såvel dig som køber og os som sælger.
Skriftlig og mundtlig vejledning i pasning af killingen og den voksne kat.
Livslang hotline - du er altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Du kan med fordel benytte vores dyrlæge og opnår vores opdrætterrabat. Vi kan tilbyde gavekort til neutralisering hos vores dyrlæge Fasanvejens Dyreklinik.
Alle killinger, der sælges som familie/kælekatte, skal neutraliseres, og deres stamtavle er stemplet med avlsforbud. Killingen skal neutraliseres, når den er omkring 6 mdr.
 
Salg af killinger er en tillidssag. Det skal føles rigtigt af både køber og sælger. Vi forebeholder os derfor ret til at kunne afvise en køber uden yderligere forklaring.

Salg af killinger kræver altid personlig kontakt - telefon og/eller mail - og at du/I efterfølgende besøger os, og ser både voksne katte og killinger i deres vante omgivelser. Efter besøg hos os, er det muligt at reservere en killing.

Killingerne kan tidligst flytte hjemmefra, når de er 12. Vi holder dem gerne lidt længere, hvis der er behov for det. Det glæder os rigtig meget, når vi får lov til at høre om, hvordan det går med killingerne i deres nye familier, og vi er meget glade for at få billeder af dem :-) men det er naturligvis ikke noget krav.

Hvad du selv skal anskaffe før du får killingen hjem:
Kattebakke og grus
Det bedste er en lukket kattebakke med låg. Det sviner og lugter mindst. Husk den skal være så stor, at den passer til en voksen kat. Køb det fintkornede kattegrus som klumper. Det er nemmest og lugter mindst.
Husk også en lille skovl, som man bruger til at fjerne klumperne med.

Kradseting
Kradsetræ, eventuelt noget til at sætte på væggen. Det skal være så højt, at katten som voksen kan stå oprejst og kradse klør. Og så kraftigt, at det ikke vælter.

Transportkasse
Den er vigtig at have en transportkasse, hvis katten lige pludselig skal til dyrlæge. Køb den så stor, at den passer til en voksen kat.

Foderskåle
En foderskål og en vandskål. Helst i porcelæn eller andet lidt tungt, så de står fast. De skal være ret brede og ikke for dybe. Katte bryder sig ikke om, at deres knurrehår støder mod kanterne, når de spiser og drikker.

Tørfoder
Vi bruger kun tørfoder fra Royal Canin. Du får tørfoder med sammen med killingen, så det er ikke nødvendigt at købe noget forinden. Killingen har været vant til at få "Royal Canin Baby Cat og Kitten".

Vådfoder
Vi bruger lidt forskelligt vådfoder, men primært fra Royal Canin. Du får lidt med sammen med killingen, men du skal købe nogle ekstra poser "Royal Canin, Kittens - bidder i sovs", som killingerne er vant til.
Vores killinger kommer trygt til verden i en fødekasse, hvor mormis passer sine små i 3-4 uger. Lige fra fødslen er de små i hænder flere gange dagligt. Husets andre katte kommer også og kigger lidt, men de ved godt, at de skal holde sig fra en mormis, der lige har fået små. En mormis vogter sine små som en løvemor.
Omkring 4 ugers alderen trænger de små til lidt mere plads. De kommer derfor i kravlegård i et par uger, hvor de lærer at spise fast føde og lærer at bruge en kattebakke. Kravlegården er så stor, at vi kan sidde hos dem. De små løber og leger på ens ben og kravler op ad ryggen de er nysgerrige på den store verden. Efter et par uger, bryder de ud af kravlegården, og det er slut med denne første meget trygge og super dejlige periode :-)
Ved 6-7 ugers alderen får killingerne lov til at løbe frit i hjemmet. Det er en sjov tid. Nu er der virkelig fart på killingerne - de styrter af sted og leger og tumler Mormis er i starten lidt frustreret, for hun har svært ved at holde styr på sine små ;-) På grund af den trygge og kærlige opvækst, er vores killinger meget sociale og kælne, ligesom de er naturligt nysgerrige og legesyge med mod på livet. De har tillid til mennesker, og har derfor let ved at falde til i deres nye hjem.